SEKS VOOR DE WEDSTRIJD, WEL OF GEEN GOED IDEE?

Gek op sport ben ik. Zowel om ernaar te kijken als om het zelf te doen. Tegenwoordig tennis en golf ik. In mijn jeugd draaide alles om voetbal. Als aanvoerder van de junioren van AFC fantaseerde ik dat ik prof zou worden. Ik heb het zelfs nog een tijdje geprobeerd bij een Belgische derdeklasser.

Had ik toen maar van het meervoudig orgasme geweten.

Als berooid broodvoetballer begreep ik al dat seksualiteit een rol speelt. Zo merkte ik dat het verschil maakte of ik wel of niet seks had gehad voor een wedstrijd. De meeste (top)sporters en sportcoaches hebben het klokkenspel horen luiden. De klepel hangt in het midden.

Voor atleten die strak staan als een pianosnaar is seks voor de wedstrijd een zegen. Voor sporters die van nature goed met spanning omgaan, is het een slecht idee.

MEER VERMOGEN
Los daarvan kan een wedstrijdsporter het meervoudig orgasme gebruiken in zijn voorbereiding. Een sporter die deze seksuele techniek beheerst, beschikt over meer lading, meer mentale tonus. Op een andere manier ondersteunt het meervoudig orgasme en meer technieken van de taoïsten het prestatief vermogen: kracht, snelheid, souplesse, duurvermogen, concentratie.

Tussendoor: van het woord ‘concentratie’ krijg ik kramp. Voor sporters is concentreren een ongeschikt concept. Heel eenvoudig: je wordt er moe van. Daarom zie je ook dat zoveel sporters grillig presteren. Concentreren kun je niet volhouden.

I-kracht, een ander geheim van de taoïsten, is een mentale staat die je voortdurend scherp houdt zonder dat het kracht kost.

BLESSURES GENEZEN SNELLER
Toen de taoïsten meer dan 3000 jaar geleden het meervoudig orgasme ontdekten, gingen ze het meteen gebruiken voor het leveren van topprestaties. Bijvoorbeeld werd het een centraal onderdeel in de training van zwaardvechters. Ze merkten bovendien dat hun zelfhelend vermogen spectaculair toenam. Blessures genezen sneller.

De Chinezen noemen de effecten van het meervoudig orgasme ‘het medicijn’.

Krijgers die de seksuele technieken beheersten, bleken onverslaanbaar op het slagveld. Een verklaring waarom deze kennis onder de pet is gebleven. Het werd beschouwd als een militair geheim. Pas de laatste decennia sijpelt deze wijsheid vanuit China naar buiten.