DIT DOEN TAOÏSTISCHE MEESTERS MET HUN SEKSUELE ENERGIE

Ooit gehoord van het meervoudig orgasme?

Het komt uit de toverdoos van de taoïsten in het oude China.

Duizenden jaren werkten ze aan een veelomvattend kennissysteem, de Nei Dan Kung. Letterlijk vertaald ‘interne alchemistische training’.

  • Intern: in jou, niet zichtbaar of tastbaar
  • Alchemie: werken met de elementen van de natuur
  • Training: die oerkrachten leren gebruiken

Leidend was de vraag: Hoe word je een voortreffelijk mens? Fit, vrolijk en vriendelijk. Weerbaar, wijs en weldenkend.

Op hun zoektocht keken de taoïsten naar alle aspecten van het menselijk bestaan. Van religie tot filosofie. Van feng shui tot voeding. Van geneeskunde tot krijgskunst. Op al die terreinen biedt de interne alchemie – na duizenden jaren studie en praktijkervaring – een verbijsterende rijkdom. Zowel wijsheid als praktische richtlijnen voor het dagelijkse denken en doen.

Orgasme en zaadlozing: een verschil

Natuurlijk keken de taoïsten ook naar liefde en seksualiteit.

Ze ontdekten onder meer dat mannen op meerdere manieren kunnen klaarkomen. Het is mogelijk om zonder zaadlozing een orgasme te beleven. Meerdere keren kort achter elkaar. Zonodig de hele dag lang.

De academische wetenschap is het daar over eens. Kinsey, de bekendste seks-onderzoeker, bevestigde in de jaren veertig van de vorige eeuw: klaarkomen en ejaculeren zijn afzonderlijke verschijnselen.

De taoïsten ontdekten dat het meervoudig orgasme niet alleen een uitmuntende liefdestechniek is. Ze puzzelden verder op het naar binnen trekken van seksuele energie.

Uiteindelijk ontwikkelden ze een techniek om via de heiligbeenpomp en de ruggengraat opgewonden energie te transformeren in levensenergie.

Dit kan circuleren in het lichaam, in wat de taoïsten – ze zijn goed in allerlei poëtische benamingen – de kleine hemelse kringloop noemen. Goed voor vitaliteit en meer zelfgenezend vermogen.

Dit gingen ze vanzelfsprekend gebruiken om hun ontwikkeling als voortreffelijke te intensiveren. (Een pad dat uiteindelijk zelfs tot onsterfelijkheid leidt. Maar dat is een ander verhaal.)

Voor de gemiddelde westerse man zijn klaarkomen en ejaculeren nochtans één ding. Laat staan dat hij opgewonden energie kan laten circuleren.

Waarom ‘wij’ hoogtepunt en zaadlozing op één hoop blijven gooien, daar bestaan allerlei theorieën over.

  • Om te beginnen hebben de taoïsten nooit heel hard hun best gedaan om hun slaapkamergeheimen te verklappen.
  • In het oude China werd het meervoudig orgasme lange tijd als privilege van de keizer beschouwd.
  • Ook zagen de Chinese machthebbers dit als een militair geheim. Ze hielden het onder de pet.
  • In de taoïstische kloosters was het de gewoonte om de wijsheid slechts één-op-één door te geven.

Op de brandstapel beland

Er zijn vermoedens dat deze kennis vele eeuwen geleden ook al naar het westen is geëxporteerd.

Dit zou zijn gebeurd via de beroemde Zijderoute. Dit oeroude handelspad tussen oost en west loopt vlak langs de centra van de interne alchemisten. Ze hielden zich schuil in de Kunlun Mountains. Een onherbergzaam gebied in het zuidwesten van China, ten noorden van de Himalaya. Google er maar eens op, dan zul je zien hoe grimmig het daar is. Geen plek waar je graag wilt wonen. Juist daarom een geschikte hide out voor vervolgde alchemisten.

Mogelijk vonden de westerse kerkelijke autoriteiten het ongewenst om het volk met de gebruiksaanwijzing van het meervoudig orgasme te verlichten. De handboeken zouden op de brandstapel verdwenen zijn. Net als de mannen en vrouwen die het waagden om seksuele kung fu en andere blasfemie te beoefenen. Ook de fijne kneepjes van Kinsey zijn op de een of andere manier niet doorgedrongen tot onze seksuele opvoeding, zoals de biologielessen op de middelbare school.

Hoe het ook zij: de pagina over het meervoudig orgasme is uit onze canon geknipt.

En daarmee de transformatie van seksuele energie. Je testikels zijn een onuitputtelijke krachtbron. Seksuele energie is als ruwe olie. Potentie die je kunt raffineren tot persoonlijke brandstof. Je bent je eigen energiecentrale. Train het meervoudig orgasme en je zet hem in werking.