Wat moet ik doen als ik helemaal niet in opwinding kom?

Het is nogal een nieuwe opdracht die je krijgt. Al vanaf kinds af aan kom je in opwinding door – al dan niet gefantaseerde – visuele prikkels. Nu vraag je ineens iets heel anders aan je systeem. Dat creëert een spanningsveld tussen wat jij probeert te doen – seksuele energie uit de testikels halen en het in de penis laten stromen – en wat er daadwerkelijk gebeurt. Heel simpel gezegd is de seksuele energie is nog sterker dan jij. Het paard galoppeert vrij door de wei. Terwijl je in deze training de teugels zelf in handen leert nemen. Dat kost tijd.

Kom je niet in opwinding, loop dan deze twee punten langs:

1. Check of je niet gehaast bent. Je bent al die jaren gewend om een routine af te draaien. Als je bent zoals de meeste mannen is die routine: snel en gefocust op resultaat (een orgasme). Daar blijf je nu bewust bij weg. Ontspanning is de sleutel. Zeg tegen jezelf: ‘Het is niet erg als het vandaag niet lukt.’ Blijf rustig doorgaan met de oefening en blijf turen naar het witte venster. Zo maak op je gemakje de drie blokjes van zestig seconden in opwinding komen vol. Resultaat of niet, geef jezelf een schouderklop voor het feit dat je überhaupt staat te trainen. Hiermee haal je de wilskracht eraf, en je zult zien dat je daar weer makkelijker door in opwinding komt.

2. Check of de dijen bij elkaar zijn. Misschien ben je vergeten de benen te sluiten. Het zachtjes bewegen van de dijen – heel miniem – helpt je om in opwinding te komen. Het is de bougie die de opwinding in gang zet. Probeer het maar eens, activeer de Zachte Kracht en beweeg zachtjes de dijen. Je zult merken dat je – heel licht – in opwinding komt.