Wat betekent ‘the way of the monk’?

‘The way of the monk (of non)’ is een techniek die is ontstaan, omdat monniken en nonnen niet alleen een celibataire gelofte afleggen, maar ook geheel uit de opwinding blijven. Ze waren op zoek naar een mogelijkheid om de energie in de testikels en eierstokken in beweging te krijgen, zonder opwinding. Dat blijkt heel goed mogelijk!

Later zijn deze technieken bekend geworden bij anderen. Omdat het zo moeilijk is om seksuele kennis over te dragen – het leidt nagenoeg altijd tot vormen van seksuele onbetamelijkheid – is ‘the way of the monk’ ook vaak gebruikt door fatsoenlijke leraren en leraressen die een veilige manier zochten voor overdracht. Ze leerden zo jongelui toch leren omgaan met seksuele energie. Via allerlei omzwervingen zijn deze technieken ook bij de Healing Tao van Mantak Chia terecht gekomen. Daar heeft taotrainer Reinoud Eleveld ze leren kennen.

Omdat we nu met moderne middelen, via digitale kanalen, ook veilig en betamelijk kunnen werken met opgewonden technieken, zal  ‘the way of the monk’ misschien minder belangrijk gaan worden. Het kan echter nooit kwaad om ze te leren kennen en eigen te maken. Mocht je dat interessant vinden, kijk dan op taotraining.nl