Na het oefenen heb ik hoofdpijn

Het klinkt een beetje vreemd, maar dit is vermoedelijk een goed teken. Je krijgt de energie in beweging. Bijna alle mannen die aan de slag gaan met de interne alchemie – waar de technieken van het meervoudig orgasme vandaag komen – krijgen met hoofdpijnen te maken. De taoïsten noemen dit ‘ontgifting’. Het is oude spanning die loskomt. Energetische rommel. Het lichaam gaat ook letterlijk ontgiften, via de lever en nieren. Je vertelt je lichaam door het trainen van het meervoudig orgasme als het ware: ontspan je maar. Je mag herstellen.
Oude spanningen, taoïsten noemen het ‘cloudy energy’, stromen als vanzelf uit je systeem. Ze hebben de neiging om eerst omhoog te stromen, waar ze hoofdpijn kunnen veroorzaken. Soms kan die hoofdpijn vrij krachtig zijn. Met name bij mannen die veel stress ervaren of veel koffie en alcohol drinken is deze ontgifting geen pretje.
Wat kan helpen, hoewel afhankelijk van het type hoofdpijn, is stevig met de tong tegen het verhemelte drukken. Net achter de voortanden. Dit bevordert de circulatie van energie.

Blijven de hoofdpijnen aanhouden, raadpleeg dan altijd een arts.