Ik kom vroegtijdig klaar. Sinds de training wordt dit erger. Wat is er aan de hand?

Er zijn verschillende redenen waarom mannen vroegtijdig (prematuur) ejaculeren. Voor de meeste mannen speelt genetische aanleg een rol. Zo’n 16% van de westerse mannen heeft hiermee te maken. Bij genetische aanleg gaat het om een hoge gevoeligheid van de eikel en voorhuid. Opgewonden seksuele energie stroomt er razendsnel naartoe. Er komt verhoudingsgewijs weinig seksuele energie in de schacht van de penis. Een minieme aanraking van die sterk geladen top kan al genoeg zijn voor een zaadlozing. Er zijn ook mannen die vanwege psychologische klachten of een medische aandoening prematuur ejaculeren.

In alle bovenstaande gevallen wordt vroegtijdig klaarkomen vaak als een vorm van ‘falen’ ervaren. Dat is volstrekt onjuist en werkt prematuur ejaculeren in de hand. Door faalangst kan een negatieve spiraal ontstaan. Door het trainen van het meervoudig orgasme doorbreek je deze spiraal (trainen zonder partner, vergroten voelbewustzijn). Ook mannen die door genetica vroegtijdig klaarkomen hebben baat bij de technieken.
Je leert ontdekken hoe seksuele energie stroomt en krijgt hier grip op. Voorts leer je waarnemen hoe het lichaam hierop reageert. Langzaam aan – stap voor stap – leer je het orgasme uitstellen. Uiteindelijk leer je het orgasme zelfs compleet lostrekken van een ejaculatie. Je kunt een orgasme beleven zonder te ejaculeren. Let wel, in het begin van de training zul je met tegenstrijdige effecten te maken krijgen. Je komt nog sneller tot ejaculeren. Dat komt simpelweg omdat je (nog) gevoeliger wordt, maar dit is nodig om grip te krijgen op de seksuele energie. Eenmaal de drempel over, dan zul je meer en meer in staat zijn het orgasme uit te stellen. Je hebt net wat meer beheersing – en dus meer training – nodig dan andere mannen. Tot het vroegtijdige effect op termijn zelfs helemaal lijkt te verdwijnen. Let wel, bij een genetische bepaling blijft het een punt van aandacht. In tijden waarin je wat meer vermoeid of gestressed bent kan het prematuur ejaculeren weer de kop opsteken.