Hoeveel vallei-orgasmes mag ik beleven?

Eerlijk gezegd is het niet helemaal glashelder hoeveel seksuele energie – kwantitatief dus – er beschikbaar is voor het ervaren van orgasmen. Hoeveel ‘ruwe brandstof’ kunnen de testikels nu precies uit het ‘veld van de aarde’ verzamelen in 28 dagen?

We weten dat vrouwen een keer per maand een follikel tot eitje kunnen laten rijpen en een eisprong kunnen krijgen. Daarbij heeft een vrouw dus genoeg energie verzameld om haar helft van het werk in het maken van een kind te volbrengen. Let op, de taoïsten stellen dat dat voor mannen óók geldt.

De meest veilige manier van omgaan met krachtige vormen van orgasmen is dus één keer per maand (28 dagen).

Als je eenmaal in staat bent jezelf vallei-orgasmen te bezorgen, dan is het natuurlijk heel verleidelijk om het vaker dan eens per maand te doen. Is dat goed of slecht? Geef je toe aan verleiding of werk je met weldenkendheid? Wees bereid om zelfonderzoek te doen. Twee keer per maand een vallei-orgasme beleven valt zeker binnen de marges van gezond omgaan met de spanningsboog. Maar als je in een meer explosieve situatie terecht komt, waarbij je een paar dagen achter elkaar in series van vallei-orgasmen terecht komt, is er beslist sprake van een hyperseksuele toestand. Daarbij trek je niet alleen de testikels leeg, maar haal je ook de energie uit de nieren. Volgens Reinoud Eleveld belanden we daar bijna allemaal. Als het goed is tijdelijk. Een ‘huwelijksreis’ heeft zeer gezonde kanten. Maar verslaafd raken aan huwelijksreizen is overduidelijk zeer schadelijk voor de nieren.